Castellfollit comença a veure els primers beneficis de les actuacions a la cinglera

Des de l’Ajuntament remarquen que els treballs de neteja de fa dos anys han servit per aturar les esllavissades. El poble ha aconseguit una ajuda de la Diputació de Girona fins al 2023 per seguir amb la conservació i mantenen el convenciment intacte que el 2025 pugui estar llest el Pla Especial. 

La cinglera de Castellfollit


Després de la neteja feta el primer semestre de 2018, Castellfollit espera que aquest 2020 n’hi torni a haver una altra de més senzilla. De fet, ja està confirmat que hi serà gràcies a un acord amb la Diputació que permetrà finançar actuacions anuals fins al 2023. L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, valora satisfactòriament l’acord amb la Diputació i confirma que la neteja del 2018 va donar resultats.

 

Les actuacions que es vagin fent en els pròxims anys serviran per esperar el Pla Especial de Protecció de la cinglera que, segons Reverter, hauria d’estar acabat el 2025. Es tracta d’un document que va néixer el 2015, però que ha avançat molt lentament, en part, per la falta de finançament.

 

El Pla Especial de Protecció ha de marcar les actuacions de manteniment i conservació que necessita la cinglera durant les pròximes dècades. L’última esllavissada important que va patir el poble va ser el febrer del 2017.

 

Respon