Castellfollit de la Roca obrirà una nova via d’accés al nucli antic per millorar la seguretat

Ara mateix només hi ha un carrer estret per entrar i sortir del barri vell. L’Ajuntament haurà de comprar i enderrocar l’antic museu de l’embotit i un cinema abandonat per crear el nou accés. 

El carrer Nou de Castellfollit, única via per entrar al Nucli Antic (Google)


La previsió que fa el consistori és poder tenir enderrocats els immobles a finals del mandat. Això vol dir també comprar-los, i per aquesta raó ja s’han iniciat negociacions amb la propietat per fer-ho a terminis. Ho explica l’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, al programa Quilòmetre 21 de Ràdio Olot.

 

Ara mateix, l’únic accés al nucli antic de Castellfollit és el carrer Nou, una via que ja per si és estreta i on no passen dos vehicles alhora. Reverter diu que amb el nou carrer que preveuen obrir, es millorarà la seguretat de la gent que viu al barri vell.

 

De moment, el pressupost de Castellfollit per al 2020 destinarà 26.000 euros per als primers tràmits i per modificar el planejament urbanístic. El barri vell de la localitat està situat damunt de la cinglera i hi viu un terç de la població de Castellfollit, unes 300 persones.

Respon