Una centenar d'usuaris en el primer any de vida del servei de material ortopèdic de la Garrotxa

Es va engegar el març del 2017 i ofereix material ortopèdic a qualsevol usuari que ho necessiti. Es tracta d’un servei conjunt amb les comarques del Ripollès i Osona. El perfil majoritari és una persona major de 85 anys tot i que es tracta d’una ajuda oberta a tota la població. 


El Servei de Teràpia Ocupacional i Productes de Suport, també anomenat BAT, va posar-se en marxa el març del 2017 com un servei innovador. Per primera vegada tres comarques s’ajuntaven per oferir assessorament i accés a productes de suport, és a dir material ortopèdic. El Servei de Teràpia Ocupacional treballa de manera coordinada amb professionals d’àmbit social i sanitari. Els responsables valoren, planifiquen i adapten l’entorn de l’usuari i també faciliten l’entrega de material. La directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega, diu que la comarca s’ha d’alegrar de poder gaudir d’aquest servei.

 

El Servei permet llogar a un preu reduït tot tipus de material com cadires de rodes, crosses, tamborets o caminadors entre altres. Fàbrega diu que del centenar d’usuaris que s’han atès en el primer any de vida del servei, la majoria són persones de més de 85 anys.

 

En total s’han entregat 93 productes ortopèdics al centenar de persones que han demanat ajuda. A part del material, el Servei de Teràpia Ocupacional i Productes de Suport també ofereix assessorament a persones en situació de dependència en l’àmbit domiciliari.

Respon