Les esglésies d’Olot mantenen bona salut

Més de 3.000 persones visiten cada mes l’església del Tura i una cinquantena ho fa diàriament a Sant Esteve. La majoria hi va de visita mentre que, aproximadament, un 40% hi assisteix en actes religiosos. Cada cap de setmana a la capital garrotxina hi ha una quinzena de misses i des de la rectoria es demana potenciar el tresor museístic de Sant Esteve.

L’Església de Sant Esteve. (David Planella)

Portar un ciri, anar a resar, visitar l’església o assistir a missa. Són alguns dels hàbits que porten a terme més de 3.000 persones cada mes a l’església del Tura. Des del santuari asseguren que és una xifra sana i que pot veure’s superada per l’església de Sant Esteve, on hi ha actes més col·lectius. El mossèn Pere Domènech, explica a Ràdio Olot, que calculen els visitants del Tura gràcies a una persona que s’ocupa d’obrir i tancar l’espai.

A dia d’avui, a Sant Esteve, hi entren, com a mínim, 50 persones al dia. Es tracta d’una església que pot acollir-ne fins a 500 d’assegudes.

El santuari de Sant Esteve guarda un valuós tresor museístic amb retaules i peces religioses. El quadre del Greco n’és el màxim atractiu i, segons el mossèn Pere Domènech, entre altres coses, això el converteix en un dels centres amb més patrimoni de les comarques gironines.

Aquest últim any 1.700 estudiants olotins han visitat el patrimoni de Sant Esteve amb els respectius instituts. Tot i això, Domènech, reclama utilitzar, també, aquest patrimoni per atraure turistes més enllà dels atractius més visitats de la comarca.

Actualment a Olot, cada cap de setmana hi ha una quinzena de misses. A partir del proper diumenge 10 de setembre Ràdio Olot recupera la retransmissió de la primera missa del diumenge del Santuari del Tura. Amb un futur incert, però amb un present viu, la religió catòlica batega amb força a la capital de la Garrotxa.

Respon