La cercavila obre les Festes del Tura

Gegants, Nans i Cavallets sortiran acompanyats de tota la faràndula en un dels actes més esperats i especials de les Festes del Tura. El recorregut començarà a l’Hospici a tres quarts de 6 de la tarda i ho podreu seguir en directe a Ràdio Olot.

Els gegants d’Olot. (Olot Cultura)


Després d’un any d’espera, ja tornen a ser aquí. La faràndula d’Olot donarà el tret de sortida avui a les Festes del Tura, a tres quarts de sis de la tarda. Petits i grans esperen aquest moment amb molta il·lusió i, conscients d’això, tots els integrants de la faràndula ja fa dies que preparen al detall els seus balls. Els gegants, nans i cavallets sortiran al carrer avui, ballaran a la plaça el divendres, dia de la Mare de Déu del Tura, i diumenge tindran doble sessió: la tradicional ballada del matí i el tancament de festes al vespre amb al ball de les espelmes. Perquè tots els balladors puguin lluir les figures de la faràndula en condicions fa falta un bon manteniment. A Olot, Carles Soler és l’encarregat de fer aquesta feina.

Enguany, seran les últimes festes del geganter Ramon Les Heras i també dels cavallets Aniol Sellabona i Berta Alcalde. Per a tots tres seran unes Festes del Tura molt especials i han assegurat que les gaudiran com mai..

Però quan uns marxen, d’altres entren. És el cas d’en Ferriol Costa, l’Helena López i en Víctor de Paz, que després de molts anys d’espera han entrat a formar part de la faràndula d’Olot. Començaran el cicle com a cabeçuts i a mesura que passin els anys aniran escalant posicions

Els gegants, nans i cavallets faran avui la tradicional cercavila d’inici de festes pel centre de la ciutat, acompanyats de la resta de gegants i bestiari d’Olot. L’acte començarà a tres quarts de 6 a l’Hospici i el podreu seguir en directe per Ràdio Olot.

Respon