El CN Olot adjudicarà una part de les obres abans del 2018 per no perdre la subvenció de la Generalitat

Concretament, les obres de la zona d’aigües, la rehabilitació de l’edifici del gimnàs i la construcció de la piscina exterior. El club ha hagut de dividir el projecte de reforma de les instal·lacions en dues fases i despenja la primera del procés participatiu per salvar la subvenció de mig milió d’euros de la Generalitat. 

Gemma Soy, la primera per l’esquerra, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el cinquè, en una roda de premsa anterior (David Planella)

El Club Natació Olot va engegar a l’abril un procés participatiu per involucrar els socis en l’elaboració d’un projecte de reforma de les instal·lacions del club, però, en paral·lel, en els últims mesos, va rebre un ultimàtum de la Generalitat. Per no perdre els 500.000 euros de subvenció als quals es va comprometre el 2010, la Secretaria General de l’Esport obligava el club a començar les obres abans d’acabar aquest any. Com que això era impossible, el CN Olot va entaular converses amb l’administració i va aconseguir una pròrroga. A canvi, però, haurà d’adjudicar les obres abans del 31 de desembre, les haurà d’acabar abans del 2019 i haurà de lligar la subvenció a la construcció d’una piscina coberta reglamentària. La presidenta del CN Olot, Gemma Soy, explica a Ràdio Olot que aquesta primera fase del projecte també inclourà una piscina exterior i la rehabilitació de l’edifici del gimnàs, que, segons un estudi que han fet, no s’haurà d’enderrocar.

Procés d’adjudicació obert sense votació

La zona d’aigües i l’edifici del gimnàs formaran part de la primera fase del projecte de reforma, quedaran fora del procés participatiu i no es portaran a votació entre els socis del club. Això sí, Gemma Soy deixa clar que qualsevol tècnic o constructor es podrà presentar per fer el projecte executiu i les obres en qüestió. En breu, s’elaboraran i s’exposaran les bases tècniques i administratives del concurs del projecte de la primera fase i s’obrirà el termini de presentació de propostes per a grups tècnics i constructors. Un tribunal format per tècnics, directius, assessors i socis serà l’encarregat d’adjudicar la proposta guanyadora.

Què quedarà per fer a la segona fase del projecte?

Ara, el CN Olot es posarà les piles per complir els terminis de la Generalitat i adjudicar les obres de la primera fase del projecte abans del 2018. A banda, avançarà el procés participatiu per a la segona fase. En aquesta, faltaran per dissenyar la resta de serveis i equipaments, com ara les zones socials, el bar, els vestidors, la recepció o l’spa. Soy confia que els socis ho entendran i recorda que fan cas a diverses recomanacions que han rebut.

Respon