El coll del Pení (Roses), en alerta per un incendi de quatre focus simultanis

Els Bombers han estabilitzat els quatre focus del foc que ha cremat 9,57 hectàrees des de primera hora de la tarda. A causa de l’incendi, s’han tallat les carreteres GI-614 i GI-613 i els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi. Per prevenció, també s’han confinat durant unes hores les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses.

Imatges de l’incendi (Agents Rurals)

Un incendi forestal amb quatre focus simultanis actius ha cremat des de primera hora de la tarda d’aquest diumenge a la zona del coll del Pení, a Roses (Alt Empordà). Els Bombers hi han treballat amb una cinquantena de dotacions i han aconseguit estabilitzar el foc a dos quarts de vuit del vespre. Durant unes hores, l’incendi ha obligat a demanar el confinament preventiu dels veïns de dues urbanitzacions del municipi: Puig Rom i Mas Fumats. A més, s’ha tallat la GI-614 del punt quilomètric 2 al 5 (de Roses a Cadaqués), la GI-613 (de Port de la Seva a Cadaqués) i també els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi.

Fins al lloc, s’hi han desplaçat 35 dotacions terrestres i 14 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, dels ADF i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En total, s’han cremat 9,57 hectàrees.

Els Bombers, en les tasques d’extinció (Bombers)

Es desconeixen les causes de l’incendi i els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que podria haver estat provocat. La calor i la tramuntana que bufa a la zona han jugat en contra dels Bombers, però la previsió és que cap al vespre la velocitat del vent vagi a la baixa i faciliti les tasques d’extinció.

La carretera GI-614 que va de Roses a Cadaqués (Neus Asin)

L’avís del foc s’ha produït a primera hora de la tarda d’aquest diumenge.

Respon