El confinament pot accentuar la desigualtat de gènere: “No s'estan fent gens bé les coses”

La sexòloga Núria Perich adverteix que es recularà molt en aquest aspecte si les parelles no s’organitzen bé el dia a dia. Li preocupa que els homes teletreballin amb normalitat mentre les dones es fan càrrec dels fills i de la casa i teletreballen quan poden.


No es pot generalitzar, però aquesta és una situació recorrent. Ho ha explicat al ‘5 Minuts +’ de Ràdio Olot una especialista en la matèria, la sexòloga Núria Perich.

 

Núria Perich adverteix que la igualtat entre homes i dones està en perill durant el confinament i que per fomentar-la cal una bona organització a casa, sobretot en el cas que es tinguin fills o altres familiars de qui fer-se càrrec.


Com conviure en parella durant el confinament?

Aquests dies, també poden trontollar les relacions de parella. Segons Núria Perich, una situació tan excepcional com aquesta pot comportar, per una banda, canvis individuals en cada persona i, per l’altra, problemes de convivència a la parella per haver de passar tot el dia sota el mateix sostre. Per evitar-los, fa una doble recomanació: que cadascú trobi el seu espai per separat i que es busquin activitats per fer en parella.

 

La sexòloga Núria Perich també considera que després de conviure tantes hores durant una temporada tan llarga es poden disparar tant les ganes de canviar d’aires com la natalitat.

Respon