Com es va finançar l'1-O a la Garrotxa?

Més d’un any i mig després alcaldes de la Garrotxa expliquen a Ràdio Olot el finançament de l’1 d’octubre. Asseguren que no es va posar ni euro públic per fer efectiu el referèndum. És més, a Sant Feliu de Pallerols va ser el mateix alcalde qui va posar els diners de la seva butxaca. Molts tornarien a repetir-ho, tot i que admeten que la Generalitat no va estar a l’altura.


Els alcaldes de Riudaura, Tortellà, Santa Pau i Sant Feliu de Pallerols han assegurat a La Tertúlia de Ràdio Olot que no van posar ni un euro de l’administració pública per finançar l’1 d’octubre. Rafel Domínguez de Tortellà, Pep Companys de Santa Pau i David Jané de Riudaura han explicat que, si el referèndum es va poder celebrar, va ser gràcies a les aportacions de tots els veïns i veïnes de cada municipi.

“Vaig posar els meus diners perquè es pogués votar”

A Sant Feliu de Pallerols la implicació de l’alcalde va anar més enllà i va ser ell mateix qui va posar els diners de la seva butxaca perquè se celebrés el referèndum. Així ho va dir Joan Casas.

 

L’1 d’octubre del 2017 va ser un dels dies durant el mandat que més responsabilitat van haver d’assumir com a alcaldes. Tot i això, Casas, Domínguez i Companys reconeixen que tornarien a fer-ho.

“No ho tornaria a fer”

L’alcalde de Riudaura, David Jané, deixa clar que, si tornés a haver-hi un referèndum, no assumiria la responsabilitat perquè “la Generalitat anava de farol” i les coses “no estaven planificades” com es va dir.

 

L’1 d’octubre del 2017 van votar 26.153 persones a la Garrotxa i un 96% ho va fer a favor del sí.

Respon