Com preparen les colles el Carnaval?

Les penyes i entitats de la Garrotxa es preparen pel Carnaval. Després de mesos preparant disfresses, comparses i carrosses arriba el gran dia. Les corredisses per tenir-ho tot apunt i els nervis són el denominador comú de la majoria d’elles.

 carnaval_carnestoltes

 Una setmana més tard que a la resta de ciutats, a Olot també arriba el Carnaval. Hi ha entitats més matineres i que fa quasi un any que ja preparen aquest dia; d’altres, com l’esbart Marboleny de Les Preses, tot just s’hi van posar a finals del 2015. Jordi Fosas, membre de l’entitat, ha explicat a Ràdio Olot que en aquest sentit són “una colla una mica atípica”.

Com l’esbart Marboleny, la Colla els Titots d’Olot també s’hi posen força a última hora. Ja són gats vells d’aquesta festa, ja que desfilen des del primer carnaval que es va celebrar a la ciutat, ara fa vint-i-set anys. En tot aquest temps han canviat “moltes coses”, segons ha explicat una membre de la colla, l’Anna Domènech.

Els nervis i les ganes de passar-s’ho bé és el que unifica a la majoria d’entitats i colles que participen al Carnaval. Unes hores per ballar, cantar, somriure i perquè no, fer una mica el poca-solta.

Respon