Com serà el curs escolar 2020-2021?

Funcionarà en grups estables formats sempre pels mateixos alumnes i professors. La Generalitat garanteix que totes les classes seran presencials. A la vegada, però, ha accelerat el seu pla de digitalització. En un termini de tres anys, dotarà de connectivitat 140.000 alumnes i tindrà preparat el sistema per poder treballar de manera digital.

Imatge: Pau Masó

Intensificar els hàbits higiènics, la capacitat de gestió precoç dels casos que es puguin produir i el treball en grups estables per garantir la traçabilitat. Això ha de permetre que, en cas que hi hagi un cas positiu i calgui fer una quarantena, la pugui fer només el grup d’aquell positiu i no tot el centre escolar. És la idea que té el govern de la Generalitat per poder fer que el curs que ve sigui presencial.

Els grups de treball estaran formats “sempre pels mateixos alumnes i professorat”, que serà de com a mínim dos docents estables a primària i cinc a secundària. A banda, hi haurà altres professors o professionals, per exemple especialistes o vetlladors, que quan entrin en contacte amb els grups estables sí hauran de prendre mesures, com portar mascareta i mantenir les distàncies de seguretat. A tot Catalunya, es contractaran més de 5.000 professionals.

Pel que fa a les llars d’infants, el conseller ha afirmat que els infants tindran “màxima normalitat” però que el professorat haurà d’extremar les mesures sanitàries. Ha garantit però que també podran començar el curs els infants de zero a un any, que havien quedat fora en la reobertura del juny.

Pla de digitalització

La inversió contempla també l’acceleració de la posada en marxa d’un pla de digitalització que s’havia d’aplicar en els propers cinc anys i que es farà en els propers tres. En línies generals, el pla ha de permetre dotar de connectivitat 140.000 alumnes i preparar el sistema per poder treballar de manera digital. Durant el primer trimestre del proper curs es dotarà de connectivitat tots els alumnes a partir de tercer de secundària, batxillerat i Formació Professional.

Respon