Com serà la Segona B 2020-2021?

Aquesta setmana hauria d’haver començat la temporada 2020-2021 de futbol… però encara s’ha d’acabar la 19-20. El coronavirus ha alterat el calendari des de Primera fins a Tercera Divisió i els equips que ja no tenen partits a la vista se senten desemparats. No saben ni com serà ni quan començarà la temporada que ve. Un d’ells és la Unió Esportiva Olot, a Segona B. En les últimes hores, s’ha filtrat el format que podria tenir la categoria de bronze el curs que ve.

El Sabadell és un dels equips que jugarà el play-off exprés aquest juliol (Nuri Marguí/UEO)

En teoria l’1 de juliol havia de començar la temporada 2020-2021 de futbol. A la pràctica, encara s’ha d’acabar la 2019-2020. A Primera i a Segona A estan en marxa les lligues que arribaran al seu final el 18 i 19 de juliol i precisament aquest cap de setmana començaran els play-off a Segona B i Tercera. El de Segona B es disputarà a Andalusia amb els quatre primers classificats de cada grup. Els 16 restants, entre ells l’Olot, estan a l’espera i, a hores d’ara, encara no saben ni quan arrencarà la propera temporada ni com serà exactament. Ho denuncia el director esportiu de l’Olot, Sergi Raset.


El format que s’ha filtrat

La temporada que ve hi haurà 100 equips a Segona B i la idea de la Federació Espanyola és dividir-los en cinc grups de 20, dels quals sortirien dos subgrups de 10 on es jugaria una lliga regular de 18 jornades. Tot i que no està confirmat per la Federació, pren força la possibilitat que els tres primers classificats de cada subgrup (30 equips en total) lluitin per quatre places d’ascens a Segona A. Els 26 que no pugessin es classificarien directament per a la nova Segona B Pro.

El quart, el cinquè i el sisè de cada subgrup (30 equips més) jugarien per pujar a la Pro (només 10 ho aconseguirien), i el setè, el vuitè, el novè i el desè lluitarien per la permanència a la Segona B convencional en un play-out. A dia d’avui, però, res és oficial i ni tan sols està confirmat que els subgrups de 10 equips es faran per proximitat geogràfica.

Respon