En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Comença a Girona la campanya de la poma més atípica dels últims anys

La covid-19 ha posat en alerta treballadors i productors i s’han hagut d’idear mesures excepcionals
| 12 d'agost de 2020
Comença a Girona la campanya de la poma més atípica dels últims anys

La covid-19 ha posat en alerta treballadors i productors i s’han hagut d’idear mesures excepcionals. Es calcula que hi haurà uns 2.000 treballadors i s’utilitzaran armilles de colors i grups de quinze com a màxim. S’han multiplicat les mesures de seguretat al camp i s’han preparat allotjaments per aïllar possibles positius.

Mascareta i armilles de colors són algunes de les mesures per prevenir contagis durant la campanya (ACN)

La campanya de la poma ha començat aquest dilluns amb la recollida de les varietats més primerenques, com la Royal Gala. De mitjana, els productors que s'agrupen sota el paraigua de la Poma de Girona produeixen unes 90.000 tones anuals. Sigui com sigui, però, com passa a tot arreu, la campanya d'aquest any ve marcada pel coronavirus, i les mesures de seguretat que ha obligat a prendre la pandèmia.

El secretari de la Identificació Geogràfica Protegida, Venanci Grau, ja assegura però que la situació a la demarcació, en cap cas, serà com a Lleida. D'entrada, perquè la recollida de la poma mobilitza molts menys treballadors.

 

A l'Armentera l'empresa Serrater té una de les explotacions més grans de pomeres. S'estén al llarg d'unes 115 hectàrees i aquest any hi arribaran a treballar fins a 110 treballadors. La majoria, durant els mesos de setembre i octubre, que és quan es concentra el gruix de la recollida. Aquí, els treballadors s'han separat formant grups homogenis de, com a màxim, quinze persones. El cap de producció de la companyia és Raul Sánchez.

 

I per diferenciar-se els uns dels altres, cadascun d'ells porta una armilla de color diferent. Les entrades al camp es fan esgraonades, a cadascú se li pren la temperatura quan arriba i és obligatori treballar amb mascareta.

El sector explica que, tot i que la campanya de recollida s'allarga fins al novembre, el moment de "màxim risc" és ara. Per això s'han coordinat amb el Departament de Salut i el d'Agricultura i es disposen d’habitatges que gestionarà la Creu Roja. A cadascun dels habitatges, un responsable s'encarrega de vetllar perquè es compleixin les mesures de seguretat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum