Comença a Olot el cinquè cicle de Circ a la Plaça

Aquest any hi haurà tres espectacles. El primer, aquest vespre, té accent garrotxí: el pallasso olotí Toti Toronell dirigeix ‘Diòptries’, una funció que han coproduït la Fira Trapezi de Reus, les festes de la Mercè de Barcelona, el Festival Al Carrer de Viladecans i Olot Cultura.

‘Diòptries’. Imatge: Olot Cultura

A partir d’avui, els dimecres a dos quarts de vuit del vespre la plaça de braus d’Olot es convertirà en un gran escenari de circ. Arrenca el cicle de Circ a la Plaça. És el cinquè i està ben consolidat en la programació cultural d’estiu a la ciutat, però aquest any reduirà el nombre d’espectacles a tres. Si bé s’ha demostrat els últims anys que l’èxit de públic està assegurat, a l’organització cada cop li costa més trobar companyies que tinguin funcions pensades per a espais tan grans. La directora d’arts escèniques d’Olot Cultura és Tena Busquets.


I per això Olot Cultura s’ha aliat amb algunes fires, festes i festivals de Catalunya que també aposten pel circ per crear un espectacle propi. Es diu ‘Diòptries’ i serà l’encarregat d’estrenar aquest vespre el cicle de Circ a la Plaça.


El resultat es podrà veure aquest vespre a la plaça de braus d’Olot. ‘Diòptries’, dirigit pel pallasso olotí Toti Toronell, oferirà dos espectacles en un i combinarà dos formats diferents: tant el circ clàssic com el contemporani. Després d’avui, la setmana que ve, no hi haurà cap funció i el cicle continuarà el 10 de juliol amb ‘Les magdalenes de pop’ de la companyia francesa Kadavresky.

 

Respon