Comença ‘Fem Garrotxa', el procés participatiu comarcal més ambiciós

Tret de sortida al procés participatiu més ambiciós que s’ha fet mai a la Garrotxa. Des d’aquest dimecres s’engega la redacció d’un pla estratègic comarcal impulsat per la ciutadania a través de diferents espais participatius com taules, enquestes i tallers a tots els pobles de la comarca. Durant aquesta primavera es recolliran opinions i després de l’estiu es preveu presentar el document que ha de servir de “guia” a les institucions garrotxines. 


Fil a l’agulla al procés participatiu de més envergadura que s’ha fet fins ara a la Garrotxa. El Consell Comarcal i tots els ajuntaments de la comarca s’han proposat impulsar un pla estratègic a través de la participació ciutadana. Es tracta d’un document que definirà quin és el futur que volen els garrotxins. Segons, el director del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa, Francesc Canalias, ha de ser un procés que també millori la confiança i la col·laboració de la ciutadania i les institucions garrotxines.

 

El procés participatiu s’engega avui sota el nom de “Fem Garrotxa” amb l’activació de tres capes de participació. Una són les enquestes que ja es poden respondre virtualment al web garrotxaresilient.cat o físicament als ajuntaments de cada municipi. Una altra forma de participació són les trobades que s’han organitzat particularment amb entitats i persones clau del territori. I la tercera capa de participació són les setze sessions obertes que es faran durant aquest abril i maig.

 

Les setze sessions obertes es faran de manera virtual i per participar-hi cal inscriure’s a través de la pàgina web garrotxaresilient.cat. Les taules giraran entorn de quatre àmbits principals: el planeta, les persones, la prosperitat i la pau i les aliances. El procés que comença aquest dimecres actualitzarà el pla estratègic comarcal que ja es va fer als anys noranta i que, segons Canalias, tenia una altra mirada.

 

El procés participatiu “Fem Garrotxa” es marca l’objectiu d’arribar a un 11% de la població (és a dir més de 6.000 persones). Està previst que es finalitzi abans de l’estiu i al setembre es pugui presentar el nou pla estratègic a la població.

 

Respon