Comença el Firal del S.XXI

Aquest matí han començat les obres del Firal d’Olot. Des de primera hora s’han instal·lat tanques de protecció al Firal Petit. Les màquines han treballat sobre l’espai que ocupen les barraques per Festes, on han començat a talar alguns dels arbres que han de desaparèixer. També han començat a retirar el mobiliari urbà.

Imatges de l’inici de les obres del Firal. (David Bosch)

D’entre el mobiliari urbà que han retirat hi ha els aparcaments de les bicicletes, però també alguns elements emblemàtics de la història del segle vint com les clàssiques cabines telefòniques que han estat punt de trobada de moltes generacions, a banda de ser serveis cada vegada menys utilitzats. A banda d’això, també es retirarà l’estàtua d’en Miquel Blay que, provisionalment, es guardarà a les dependències municipals.

En els propers dies també es retiraran els lavabos prefabricats del Firal Petit, així com la zona de jocs infantils. Avui també han començat a talar els primers arbres del Firal Petit. Segons el projecte guanyador del Firal, al Firal Petit no hi ha prevista l’existència d’arbres. Per aquest motiu, alguns d’ells es replantaran.

L’alcalde d’Olot ha demanat disculpes els veïns i usuaris del Firal per les molèsties que ocasionaran aquestes obres durant tot aquest any.

De moment, el trànsit es manté obert, tot i que hi haurà restriccions en funció de l’entrada i sortida de la maquinària que entrarà a la zona des del Torin, on s’hauran d’extremar les mesures de seguretat. En aquest sentit, durant tot avui la Policia Local és a la zona regulant el trànsit, assessorant als vianants i conductors sobre les mesures a prendre. Mia Corominas ha dit que el mercat de dilluns que ve ja patirà els primers canvis.

El pressupost total de les obres del Firal és de 3 milions i mig d’euros, i han d’estar enllestides en un any.

Respon