Comença la vacunació d'altres col·lectius essencials

Un cop posada la vacuna a sanitaris i residències, el Casal Marià acollirà la primera jornada de la campanya de vacunació a farmacèutics, bombers, policies, veterinaris o nutricionistes, entre altres. La vacunació s’ha organitzat a través dels col·legis professionals i aquells usuaris que vulguin vacunar-se, rebran un SMS. 

Foto: Ajuntament d’Olot


La vacuna que es posarà a tots aquests col·lectius és la d’Astra Zeneca, permesa només entre els 18 i 55 anys. Amb ella arrenca la segona fase de la vacunació a la Garrotxa. Després de, pràcticament, enllestir la vacunació a residències i centres sanitaris, ara l’Institut Català de la Salut comença a subministrar el vaccí a altres col·lectius essencials. Són personal de  farmàcies, fisioterapeutes, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes. També es vacunaran els cossos d’emergència i seguretat, és a dir, policies i bombers, i funcionaris de presons. El director de l’atenció primària de l’ICS a la Garrotxa és Josep Lluís Nicolau.

“Ha estat molt ràpid”

A tots aquests professionals se’ls ha coordinat a través dels col·legis professionals. Les persones que han acceptat voluntàriament vacunar-se, rebran un SMS amb el dia i l’hora per vacunar-se. Alguns dels que s’han vacunat aquest dimarts asseguren que la gestió ha estat molt ràpida.

 

Foto: Pau Masó


A Olot, la vacunació d’aquests col·lectius es farà al Casal Marià. De moment s’han rebut 300 dosis i la vacunació s’allargarà fins divendres, a l’espera de noves remeses.

 

A la resta de demarcació, aquesta setmana s’han habilitat tres punts més: la Facultat de Medicina de la UdG, l’Ajuntament de Blanes i el centre penitenciari Puig de les Basses. La vacunació seguirà les pròximes setmanes amb més punts. En total, des de dilluns han arribat 3.040 vials d’Astra Zeneca a la Regió Sanitària de Girona. Com en la resta de vacunes, caldrà subministrar dues dosis amb 28 dies de diferència.

Respon