Comença l'Ésdansa reinventat: “Els espais són els mateixos, però totalment reformats per reduir l'aforament”

Quatre dies, una quinzena de propostes, més companyies de casa i cap d’internacional, dobles sessions i els mateixos espais, però amb una reducció dràstica de l’aforament. Així és l’Ésdansa 2020. El festival de dansa d’arrel tradicional de les Preses comença avui i s’allargarà fins diumenge. El coronavirus l’ha afectat, però no l’ha tombat.

Aquest any, l’espai més gran del festival podrà rebre un màxim de 300 persones (Ésdansa)

 

És Núria Feixas, la directora de l’ÉsDansa, en declaracions a Ràdio Olot. El festival de dansa d’arrel tradicional ha resistit al coronavirus i avui estrena la 38a edició. Això sí, poc tindrà a veure amb les 37 anteriors. L’ÉsDansa va tocar sostre l’any passat acumulant fins a 11.000 espectadors i ara, per força, reduirà dràsticament aquesta xifra. Els espais on es farà seran els mateixos, però s’han reformat per limitar l’aforament a 80 espectadors, en el cas del més petit, i a 300, en el cas del més gran.

 

Tots els espectadors que vagin a veure algun espectacle de l’Ésdansa hauran de portar mascareta en tot moment, respectar les distàncies de seguretat tant a l’entrada com a dins i rentar-se sovint les mans (hi haurà gel hidroalcohòlic col·locat en diferents punts). A més, hauran de portar la seva entrada, que hauran pogut comprar o reservar abans.

 

A més, alguns dels espectacles també es podran seguir en directe per internet: la conferència ballada ‘Tra tra tra, tradició’ de divendres al vespre o la nit de dansa peruana de dissabte a la nit. Aquesta última proposta del grup Perú Ritmos y Costumbres, format per residents a Catalunya, és un dels plats estrella del festival d’aquest any i l’única que ens transportarà lluny de l’estat espanyol. Per culpa del coronavirus, no s’han pogut convidar companyies internacionals, de manera que la gran majoria seran de cultura catalana. Núria Feixas està satisfeta del programa que han acabat presentant.

 

I, més enllà de la cultura, l’Ésdansa també donarà visibilitat a la terra. Un any més, fusionarà dansa i paisatge, i, per fer-ho, portarà alguns dels espectacles a llocs sorpresa de les Preses.

L’Ésdansa 2020 arrenca avui dijous, a dos quarts de set de la tarda, amb la projecció de la pel·lícula Ventre Blanc al centre cultural i amb l’espectacle ‘A la panxa del bou’ de l’Esbart Rocasagna, a les deu de la nit, al recinte Ésdansa. Demà divendres, rebrà la visita de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Respon