Comencen les obres del carril per a ciclistes i vianants del costat de la Fageda

Unirà els aparcaments de Santa Margarida i Can Serra, i hauria d’estar acabat la primavera que ve. L’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, remarca que la nova via permetrà millorar la seguretat en una carretera molt transitada per persones. Diu que el problema de la massificació de cada tardor es podria solucionar allargant el carril fins a Olot i la Generalitat ja s’hi ha compromès.

Les obres haurien d’estar acabades a la primavera que ve. (David Planella)

De fet, el projecte de carril bici d’Olot a Santa Pau ja ha sortit a licitació. Ho confirma el regidor de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament d’Olot, Josep Gelis.

 

Però, de moment, no hi ha terminis concrets damunt de la taula i l’única cosa segura és que la via per a vianants i ciclistes del Parc Natural serà una realitat la primavera que ve en el tram de tres quilòmetres que uneix els aparcaments del volcà Santa Margarida i Can Serra. Ara, sovint s’hi poden veure persones que, per anar d’un punt a l’altre, caminen per la mateixa carretera.


El carril bici de Santa Pau és una obra que assumeix la Generalitat, té un cost de 800.000 euros i s’hauria d’haver començat a fer a principis d’any. Aleshores, però, es va endarrerir per les expropiacions dels terrenys particulars i la falta de govern a Catalunya. L’alcalde de Santa Pau, Pep Companys celebra que les màquines ja hi treballin i recorda que el seu ajuntament fa set anys que reclama la necessitat de la via.


Les obres tenen un termini de vuit mesos, de manera que el nou carril que unirà l’aparcament de Santa Margarida i Can Blanc s’hauria de poder estrenar la primavera de l’any que ve. La via farà tres metres d’amplada i no serà segregada, de manera que vianants i ciclistes compartiran el mateix espai.

Respon