Comerciants i veïns volen que el Firal sigui més pràctic que el Firalet

Els veïns i els comerciants del centre d’Olot coincideixen a assenyalar que el nou Firal ha de ser més pràctic que el Firalet. L’ACO vol fer-lo més atractiu per als comerços i l’Associació de Veïns del Nucli Antic demana revisar el pla d’usos amb la intenció de revitalitzar-lo. Aquests dos actors hi diran la seva en el procés participatiu que comença avui.

El Firal en dia de mercat 2 (Jordi Altesa)

El Firal en dia de mercat (Jordi Altesa)  

Tant l’Associació de Comerciants d’Olot com l’Associació de Veïns del Nucli Antic participaran en el procés que l’Ajuntament ha obert a tota la ciutat per decidir com ha de ser el nou Firal. I, d’entrada, tots dos estan d’acord en un punt fonamental; esperen que el nou Firal sigui ben diferent del Firalet. El president de l’ACO, Jordi Rovira, demana que sigui més pràctic, i des dels Veïns del Nucli Antic, David Juvanteny, vol que, més enllà del seu aspecte, tingui en compte les persones que hi han de passar.

El debat dels usos

Una altra de les preguntes que haurà de respondre el procés participatiu del nou Firal d’Olot és què s’hi ha de poder fer. En aquest sentit, l’Associació de Veïns del Nucli antic té molt clar que ha de tenir un ús per a la ciutat. Sempre respectant el descans dels veïns, volen que la gent el pugui gaudir i, per tant, s’hi puguin organitzar activitats. Per això, Juvanteny demana revisar el polèmic pla d’usos aprovat ara fa més d’un any. Els veïns demanen a l’Ajuntament que tingui en compte la seva veu, igual que els comerciants esperen que el nou passeig d’en Blay no els giri l’esquena. Per a l’ACO, el Firal ideal seria aquell que fos atractiu per als ciutadans, però també, i sobretot, per als comerços.

Els comerciants, els veïns i tots els col·lectius que poden tenir una opinió sobre com ha de ser i què s’hi ha de fer al nou Firal d’Olot ja es trobaran aquest vespre a la Sala el Torín. La primera reunió del procés participatiu serà a dos quarts de vuit.

Respon