Comerços de Santa Pau es neguen a obrir davant l’allau de turistes al poble que no compleixen les mesures anticovid

La situació es va donar el passat dilluns, durant el Pont del Pilar. Establiments del municipi van decidir tancar i renunciar als ingressos a canvi de no posar en risc la seva pròpia salut després que la clientela fes cas omís de les mesures de seguretat.

Foto: Pau Masó


La situació l’ha explicat l’alcalde de Santa Pau durant el ple del Consell Comarcal d’aquest dijous. Pep Companys ha explicat aquests fets per remarcar la importància de la responsabilitat de la ciutadania.

 

El passat cap de setmana, coincidint amb el Pont del Pilar, Santa Pau va viure uns dies amb molta afluència de visitants. La Fageda, el Croscat o Santa Margarita van rebre un alt volum de turistes, fet que també va repercutir al poble.

L’incivisme també arriba a Beuda

Amb relació als fets de Santa Pau, durant el mateix ple del Consell Comarcal, l’alcalde de Beuda també va demanar civisme a la ciutadania. Bernat Sanz va explicar que el mateix cap de setmana també es va haver de posar pau a un restaurant del municipi perquè un grup de persones no volien seure en dues taules de sis.

 

Tot i que les mesures aprovades aquesta setmana per la Generalitat no impedeixen els desplaçaments, el Govern ha demanat a la població que no vagi a segones residències i que limiti qualsevol desplaçament que no sigui necessari.

2 Responses to “Comerços de Santa Pau es neguen a obrir davant l’allau de turistes al poble que no compleixen les mesures anticovid”

 1. Tomàs Moreta

  Si vas a la segona residència i t’hi confines, cap problema. El problema no són els bars, ni les botigues, ni les segones residències, ni…….
  El problema com sempre són la xuleria, l’incivisme i la ruqueria. I aquest problemes ja hi eren abans del coronavirus. Només que ara s’han fet més evidents i perillosos.

  Respon
 2. Isabel

  Tomas soc del poble de Santa Pau i despres de molts anys he vingut a residir definitivament….he treballat fora pero venia els caps desetmana…MAI MAI MAI s.habia vist tantes persones..jovaig. Calcular que eren com 25 rambles de bcn plenes …tot el poble a petar…..que no diguin molts visitants……moltissim ..massa visitants…i ara cap lloc per menjar per emportar ahir vaig fer. Cafe …i vaig convidar a algunes persones. Que no sabien…..perque turisme …no es dedica a informar a on les persones poden comprar queviures i begudes?

  Respon

Respon