Connectar Olot i Santa Pau per carril bici, més a prop

Això serviria per descongestionar la Fageda d’en Jordà. Aquesta és la solució que veuen els dos Ajuntaments i que sembla que podria fer-se realitat en un termini mig de temps. La Generalitat ja ha començat a treballar en la licitació d’un projecte per connectar Olot i Ca la Guapa. I Santa Pau vol ampliar fins al poble el carril bici que acabarà a Santa Margarita. D’aquesta manera el cor de la zona volcànica de la Garrotxa quedaria ordenat i connectat amb la capital garrotxina. 

Des de fa un mes s’està treballant per connectar Ca la Guapa i Santa Margarita (Pau Masó)


Des de fa un mes les màquines ja treballen en el tram per a vianants de tres quilòmetres que ha d’unir Ca la Guapa amb els aparcaments de Can Serra i Santa Margarita. Però, a més d’això, aviat s’hi podrien afegir dos projectes més que acabarien unint Santa Pau i Olot. Un és el carril bici que està previst que vagi de Ca la Guapa fins a Olot: la Generalitat ja ha començat a treballar en la licitació del projecte. I l’altre és un tram que vol allargar el carril bici des de Santa Margarita fins a Santa Pau. Segons l’alcalde d’aquesta població, Pep Companys, això permetria reduir la presència de vehicles i la mobilitat de la zona.

 

El tram que enllaçaria Santa Margarita amb Santa Pau és de quatre quilòmetres i seguiria camins secundaris del municipi. Companys creu que aquest tram també podria estar acabat per setmana Santa, data en què s’espera que finalitzi el carril bici entre Ca la Guapa i Santa Margarita.

Obres amb retard i aturades

El que no ha donat tanta satisfacció són les obres que es van posar en marxa aquest agost. La connexió Ca la Guapa-Santa Margarita ja va començar amb retard i s’ha hagut d’aturar momentàniament perquè el projecte tenia errors.

 

Està previst que per Setmana Santa es pugui anar a peu des de Ca la Guapa fins a Santa Pau, passant per Can Serra i Santa Margarita. Tot això a l’espera que la Generalitat faci públic el projecte del tram que connectarà amb Olot. Mentrestant la capital de la Garrotxa adequarà la senyalització per poder arribar fins a Ca a Guapa amb bicicleta. Per aquesta tardor es recomana utilitzar el transport públic que surt des d’Olot i que permet visitar la Fageda sense haver d’agafar el cotxe.

Respon