Consells de seguretat per un carnaval amb disbauxa però sense ensurts

Sortir de casa amb allò estrictament necessari, no oblidar-se del cansament acumulat si s’ha de conduir i estar al cas de les motxilles de tela fina són alguns dels consells de seguretat dels Mossos coincidint amb els carnavals. Canviar el mòbil més recent per un de més vell és un altre aspecte a tenir en compte.

 Farra

Carnaval és sinònim de festa i per a molts això és sinònim d’alcohol o fins i tot de drogues. Malgrat que en determinats estats és difícil controlar-se i un es pot despertar sense recordar res després d’una baralla, un dels consells dels Mossos d’Esquadra és que les colles i comparses es facin responsables de la gent que en forma part i si perden algú, que el busquin o es posin en contacte amb els agents. A banda, també hi ha el tema de sortir de casa amb allò estrictament necessari i evitar les motxilles fetes de tela prima de nylon que són molt fàciles d’estripar, tal i com ha explicat a Ràdio Olot el caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos a la Garrotxa, Josep Ortiz.

Baralles d’inici estúpid

Ortiz també ha recalcat que a vegades el consum d’alcohol pot acabar generant baralles perquè la visió de la realitat està distorsionada. Explica que moltes vegades aquestes situacions comencen sense saber molt bé com.

Menjar i cansament

També són dies de molts desplaçaments. Els Mossos assenyalen que a banda de l’alcohol cal tenir present el cansament ja que són moltes hores de festa però també de feina que poden acabar passant factura encara que abans s’hagi anat a esmorzar. De fet, el principal risc per adormir-se és el propi menjar que ens fa venir més son de la que ja tenim.  El quart ‘Tu També Fas Seguretat’ el poden recuperar al web de Ràdio Olot.


Recupera el ‘Tu També Fas Seguretat’


 

Respon