En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa atén menys famílies, però aquestes necessiten més

És una de les conclusions principals de la memòria del 2016, en què sobresurt el problema de la dependència de les persones grans
| 13 d'abril de 2017
El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa atén menys famílies, però aquestes necessiten més

És una de les conclusions principals de la memòria del 2016, en què sobresurt el problema de la dependència de les persones grans. La Garrotxa té una de les poblacions més envellides de Catalunya; el percentatge de persones majors de 85 anys és d’un 4,2% i supera la mitjana del conjunt del país.

Artur Ginesta, Joan Espona, Josep Berga i Teia Fàbrega, en la presentació a Argelaguer (David Planella)

La problemàtica més atesa pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és la dependència de les persones grans. Segons la memòria del 2016 que s’ha presentat aquest dimecres a Argelaguer, a la comarca hi ha 2.860 persones majors de 65 anys que viuen soles. D’aquestes, 975 són majors de 85, la qual cosa vol dir que el percentatge de sobreenvelliment a la Garrotxa és d’un 4,2%. Aquesta mitjana garrotxina gairebé dobla la catalana, que no arriba al 3%. La directora del Consorci, Teia Fàbrega, diu que aquestes dades obliguen el seu organisme a augmentar els serveis en aquest sentit.

Al 2016, el servei d’ajuda a domicili va atendre 450 persones i, en total, es van servir uns 22.500 àpats a 125 persones grans. A més, 538 persones van fer servir el transport adaptat i 1.203 van tenir activats aparells de teleassistència.

Ajudes d'urgència social

Una altra dada important que s’extreu de la memòria del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa són les 2.600 ajudes d’urgència social. No és una xifra superior a la del 2015, però, segons Teia Fàbrega, tampoc no es pot parlar encara de  recuperació, perquè les persones que continuen atenent necessiten més ajudes per cobrir les seves necessitats.

A l'altra costat de la balança, la reducció de la dada de l’atur és la nota més esperançadora de la memòria. Al 2016, va ser del 8,88%, més baixa que la del conjunt de Catalunya (12,9%).

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és un organisme públic format pel Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Olot. Durant el 2016, el seu pressupost va ser de 8,6 milions d’euros, lleugerament superior al que va tenir al 2015. Els municipis de la comarca aporten el 15% del total dels comptes.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum