Construir un carril bici que travessi tot Olot val 1,4 milions d’euros

L’Ajuntament ha posat preu a un projecte que ja fa temps que té sobre la taula. Des de fa més d’un any s’han anat fent actuacions al voltant del riu Fluvià, per on transcórrer el traçat de 8 quilòmetres que projecta el consistori. Ara s’ha decidit demanar una ajuda a Europa per seguir fent passos endavant amb la via ciclista que aniria de Sant Roc a les Tries. 


Es tracta d’un projecte ambiciós que està sobre la taula del consistori des de fa aproximadament un any. La seva envergadura ha fet que s’anés executant de mica en mica. Ara, però, s’han conegut més detalls d’aquesta via ciclista que l’Ajuntament té al cap: el seu cost total és d’1,4 milions d’euros i transcórrer de Sant Roc fins a la Canya, seguint tot el curs del riu Fluvià i passant per les Tries. És obra de Martirià Figueras i té un total de 8 quilòmetres. Ara, el consistori ha demanat un FEDER per finançar dos dels 10 trams que té el projecte. Són els que van del pont de la Teisa fins al Molí d’en Climent. Ho explica el primer tinent d’alcalde, Pep Berga.

 

El cost dels dos trams que vol executar l’Ajuntament és de 650.000 euros i el 50% seria finançat per Europa. Segons Berga, les actuacions que s’han anat fent els últims anys han fet que la totalitat del projecte d’1,4 milions estigui “molt desenvolupat”.

 

De moment, no hi ha calendari per executar futurs trams de la via ciclista. Quan estigui acabat, el carril bici connectarà la via verda de Girona que passa per Sant Roc amb el traçat que connecta Bianya amb la ruta del Ferro de Sant Joan les Abadesses.

Respon