Cornellà-Olot: ara ja va de debò!

L’Olot deixa enrere la pretemporada més llarga i estranya per centrar-se en la temporada més important. Aquest diumenge, els de Raúl Garrido estrenaran la nova Segona B al camp del Cornellà, on buscaran els primers tres punts. El partit serà a les 12 del migdia a porta tancada i el viurem en directe a Ràdio Olot des de les 11.És l’entrenador de la Unió Esportiva Olot, Raúl Garrido. “Tornar” és el verb que tots els equips de Segona B volien conjugar després de l’aturada sobtada de la temporada passada. Diumenge, set mesos i deu dies després, tornaran a competir. Ho faran a la mateixa categoria, però en un nou format de competició. A la primera fase, els catalans jugaran en un subgrup d’onze conjunts en què els tres primers es classificaran per a la fase d’ascens a Segona A i tindran assegurada la presència a la nova Primera Divisió RFEF (la Segona B Pro); els quatre últims es veuran abocats a la fase de permanència, i els del mig (el quart, el cinquè, el sisè i el setè) lluitaran per classificar-se per a la nova categoria intermèdia. Garrido reconeix que aquesta seria la il·lusió de l’Olot, però demana anar a poc a poc.


El debut de l’Olot serà aquest diumenge al migdia al camp del Cornellà, i els punts que faci seran molt importants perquè, passi el que passi, també serviran per a la segona fase de la competició. Això vol dir que cada partit pot ser qualificat com una final. Garrido, però, evita posar més pressió del compte als seus jugadors.


El rival

Raúl Garrido se centra només en el partit d’aquest diumenge contra un Cornellà que la temporada passada va jugar la promoció d’ascens a Segona A i que ara ha canviat mitja plantilla. Ha fitxat tretze jugadors (entre ells, l’olotí Albert Dorca) i ha perdut peces importants. Encara està en període d’adaptació i això, reconeix Garrido, pot anar bé a l’Olot.


L’Olot, en canvi, ha mantingut el 85% dels jugadors i aspira a reprendre la dinàmica positiva que tenia abans del coronavirus. Si no hi ha cap canvi d’última hora, el partit arrencarà diumenge a les 12 del migdia al Nou Municipal de Cornellà. Això sí, sense públic a la graderia. L’Olot tindrà les baixes d’Álvaro Salinas i el segon porter, Albert Batalla, que arrossega una sanció de la temporada passada amb l’Almeria B.

Nou suplents i cinc canvis

Raúl Garrido podrà convocar tots els jugadors que tingui disponibles. Una de les novetats d’aquesta temporada és que les convocatòries podran ser de 20 jugadors i durant el partit es podran fer fins a cinc canvis en lloc de tres. A Segona B s’aplicarà la mateixa norma que es va estrenar a Primera i a Segona després del confinament: els entrenadors podran fer cinc canvis, però només podran interrompre el partit tres vegades. Garrido ho celebra i diu que el fons d’armari de les plantilles serà més important que mai. Tots els jugadors hauran d’estar preparats.


Segons el protocol de la Federació Espanyola de Futbol, només hi podrà haver tres jugadors escalfant-se alhora a la banda i els suplents que no s’escalfin hauran d’estar asseguts a la graderia. A la banqueta només s’hi podran asseure sis persones. També hi haurà menys aplegapilotes. Abans dels partits, serà més llarg l’escalfament al camp per evitar que els equips s’estiguin massa estona tancats als vestidors i a dins dels vestidors, igual que en tota la instal·lació, s’hauran de respectar les distàncies de seguretat.


Escolta la prèvia del partit a ‘La Tàctica’

Respon