Corominas espera que la Plaça Mercat sigui un revulsiu per llocs com les Galeries del Mig

Que la Plaça Mercat i els nous comerços a l’antic Hospital siguin un revulsiu per a locals tancats del centre. Això és el que espera l’alcalde d’Olot que confia que el nou edifici hagi estat només un primer episodi per recuperar espais com les Galeries del Mig. A hores d’ara, de la trentena de locals que hi ha en aquest espai, entorn a la meitat o són buits o són un magatzem.

 galeriesmig1 (2)

Al carrer Antoni Llopis tots els locals estan plens, però és a l’hora d’entrar en aquestes galeries fetes als anys vuitanta que es veu aquest espai més buit. Hi ha quasi vuit locals tancats i quatre més que funcionen com a magatzems. A més, almenys un d’aquests negocis es traspassa. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas, admet que li hauria agradat que la zona s’hagués beneficiat més de l’obertura de nous comerços a remolc de la nova Plaça Mercat. De fet, per Corominas la construcció de la Plaça Mercat és tan sols un pas en la reactivació comercial del centre d’Olot. Una aposta a llarg termini que ha de tenir com a aliat l’obertura de dos nous locals a l’antic Hospital Sant Jaume. Ja s’ha obert el termini per presentar propostes de negocis que s’hi puguin establir. En un principi, el que es preveu és que els nous comerços siguin “tractors” d’activitat. Per això, per reactivar la zona, ja s’ha començat a parlar de fer alguna actuació en l’asfalt de la Plaça.

El format galeries no qualla

El format de galeries comercials és un model que no ha acabat de funcionar a Olot ni a molts altres llocs de la resta de Catalunya. Les del Mig en són un exemple que ni en les millors èpoques ha estat plena. Des de PIMEC Comerç a les Comarques Gironines, Josep Maria Vergés, ha explicat que en general aquesta proposta de galeries costa de quallar. Vergés també assenyala el costum del client de buscar aire lliure i només es decideix a entrar a llocs tancats quan són grans centres comercials.

Actualment, l’oferta de les Galeries del Mig és molt variada: va des d’un supermercat xinès a un centre de bellesa o un quiosc.

Respon