Corominas i Gómez estan en contactes per aconseguir ser alcaldes

Des del diumenge a la nit que ja han començat els contactes per a saber qui serà el proper alcalde d’Olot. CiU creu que no s’entendria que no governessin, Esquerra no tanca la porta a res i hi ha a partits com la CUP amb divergència d’opinions. Aquest partit podria acabar tenint la clau per a decidir qui és el nou alcalde de la ciutat. Per al PSC la prioritat és que un govern d’esquerres fos estable.

 Ajuntament_Olot8

Diumenge van parlar les urnes i des d’aleshores qui parla són les calculadores. CiU va guanyar les eleccions amb més vots però l’augment de la participació va fer que perdés un regidor, quedant-se a dos de la majoria absoluta. No és el resultat esperat però l’actual alcalde ha dit aquesta setmana que no s’entendria un pacte en contra. Corominas admet que hi ha converses “per parlar de tot” però creu que estar al govern els correspon a ells. Aquestes converses són a totes bandes, inclòs també amb Esquerra, i CiU les ha engegat des de la nit electoral, pràcticament des que els resultats van ser definitius. Corominas fa prou amb que no hi hagi una aliança en contra per assegurar-se l’alcaldia i poder governar en minoria. A Pere Gómez per ser alcalde li costarà convèncer a PSC i la CUP i si vol amb Olot en Comú per fer un tripartit d’esquerres a la ciutat. Gómez es remet a la calculadora per parlar dels resultats.

A la CUP hi ha divergències

Pel què fa la CUP hi ha divergències internes sobre el paper a adoptar. A grans línies hi ha dues corrents. Per una banda aquells que creuen que si hi ha la possibilitat de tenir un ajuntament d’esquerres és una “obligació moral” buscar l’acord. De l’altra banda, hi ha els que creuen que en aquest mandat Esquerra ha estat “massa tova” en l’eix social i els programes electorals estan allunyats. A més hi ha el factor de que el partit és jove i hi ha opinions que consideren que és millor estabilitzar-se i fer-ho des de l’oposició. Sigui com sigui, la decisió segons ha pogut saber Ràdio Olot es prendrà en assemblea la setmana que ve.

Negociacions contra rellotge

Dues setmanes de converses i negociacions que poden portar el pacte d’esquerres a quallar o a deixar l’escenari que tots els partits preveien abans de les eleccions: un govern de Convergència amb acords puntuals. Sigui com sigui, el calendari marca el límit per a sortir de dubtes: dissabte, 13 de juny a les 12 del migdia.

Respon