Corominas es va reunir amb Viloca sis dies després d'adjudicar el concurs d'escombraries

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, es va reunir amb Andreu Viloca, investigat per la trama del 3%, sis dies després de l’adjudicació del servei d’escombraries d’Olot. Ho diu la instrucció policial a la qual ha tingut accés Ràdio Olot basant-se en l’agenda electrònica del aleshores tresorer de Convergència Democràtica. Corominas ha reconegut la trobada però ha negat categòricament a Ràdio Olot haver rebut pressions per beneficiar l’adjudicatari.

El moment del registre el 21 d’octubre del 2015 (Jordi Altesa) 

Entrevista a Mia Corominas a l’Informatiu Migdia


El 21 d’octubre del 2015 la Guàrdia Civil va irrompre a l’Ajuntament d’Olot a la recerca de documentació vinculada amb l’adjudicació de la contractació del servei d’escombraries. Aquest servei l’havia portat fins al 2011 Fomento de Construcciones y Contratas. Quan es va acabar la concessió es va obrir un nou concurs al qual també s’hi va presentar. No el va guanyar i se’l va emportar la Unió Temporal d’Empreses formada per l’empresa local Igfa i la filial d’ACS Urbaser. Les bases d’aquest concurs es van aprovar per unanimitat al ple de l’Ajuntament al març del 2011 a les acaballes del mandat de Lluís Sacrest. L’adjudicació del servei, però, es va fer al ple celebrat el 29 d’agost del 2011 quan Josep Maria Corominas havia acabat d’accedir a l’alcaldia.

 

Sis reunions Viloca-Urbaser…

Paral·lelament, segons la instrucció policial, hi van haver fins a sis trobades entre l’aleshores gerent de Convergència Democràtica, Andreu Viloca, i el directiu d’Urbaser, Jordi Duran. En una d’elles, el 9 de setembre del 2011, Duran li hauria fet entrega d’un xec de 60.000 € de la Fundació ACS a benefici de la Fundació Fòrum Barcelona, vinculada a Convergència.

 

… i una Viloca-Corominas

A Olot, la publicació definitiva de la concessió es va fer el 20 d’octubre al Diari Oficial de la Generalitat. Sempre, segons la documentació policial, sis dies després l’alcalde de la ciutat s’hauria reunit amb Viloca i amb Francesc Sánchez, un altre dels homes forts de Convergència, segons consta en l’agenda electrònica de l’extresorer investigat. Preguntat sobre aquesta qüestió a l’Informatiu del Migdia de Ràdio Olot, Josep Maria Corominas, no precisa si es va produir aquell dia, però reconeix haver tingut contacte amb aquestes dues persones. Sigui com sigui, Corominas ha deixat molt clar a Ràdio Olot que en cap moment se’l va pressionar perquè resolgués el concurs a favor d’Urbaser.

Josep Maria Corominas ha defensat en tot moment l’estricta legalitat del concurs per a l’adjudicació del servei d’escombraries de la ciutat. En un comunicat fet públic per l’Ajuntament d’Olot asseguren que el procés va ser, textualment, “impecable”.

 

Se n’assabenta per la ràdio

Corominas ha reconegut haver-se assabentat per Ràdio Olot de que el seu nom figurava als papers de la investigació de la Guàrdia Civil i ha criticat que tota la informació de que disposi sigui a través dels mitjans de comunicació.

 

Emprende mesures

L’alcalde d’Olot ha lamentat que el nom de la ciutat estigui sota l’ombra de sospita en un cas tant delicat com el del 3% de presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. En aquest sentit ha dit que no descarten la possibilitat d’emprendre accions legals.

 

Concurs amb polèmica

L’any 2011 Fomento de Construcciones y Contratas va presentar un recurs contra la decisió de l’Ajuntament d’Olot de donar a Urbaser el contracte de recollida d’escombraries perquè no estava d’acord amb les puntuacions donades en la resolució del concurs. La mesura, que acabarien retirant, va arribar al Contenciós Administratiu.

Respon