Crida als veïns de Besalú per netejar el Fluvià després del temporal Glòria

Des del Consell Local per la República del poble s’ha organitzat per aquest diumenge una neteja del riu. Les tasques es divideixen en dues fases i la primera es farà aquest diumenge. L’objectiu de l’entitat és millorar l’estat del riu i prendre consciència sobre com s’està tractant el medi ambient.

El Fluvià al seu pas per Besalú durant el temporal Glòria (@lluisguino)


El temporal Glòria va deixar una forta petjada a la Garrotxa en forma de riuades. La llevantada ha canviat la imatge que hem tingut els últims anys dels nostres rius. A Besalú, l’anella verda del Fluvià ha quedat afectada en alguns punts i s’ha omplert de troncs, plàstics i fustes. Per aquest motiu, el Consell Local per la República del municipi ha decidit organitzar un projecte dividit en dues fases per netejar els voltants del riu. Una de les impulsores i membre de l’entitat, Júlia Balés, en dona més detalls a Ràdio Olot.

 

Des del Consell Local per la República de Besalú esperen que la iniciativa tingui una bona rebuda. A més, asseguren que s’estan reunint amb entitats per aconseguir més participació. Balés diu que tot i la feina que hi ha per fer, la recompensa és gratificant.

 

Qui també ha impulsat tasques de neteja al riu per prendre consciència de l’emergència climàtica és l’Escola Malagrida d’Olot. Els alumnes de cinquè de primària han recollit aquesta setmana diferents residus al pas del Fluvià per la ciutat.

Respon