Crida de l'Agència Catalana de Consum per combatre els preus abusius durant el coronavirus

L’Agència Catalana del Consum demana l’ajuda dels consumidors per acabar amb els preus abusius d’alguns productes. Vol detectar i perseguir aquelles empreses que aprofiten l’estat d’alarma per enganyar els seus clients. El govern espanyol també ha anunciat que hi actuarà.

Alguns productes són més cars ara que abans del confinament

Productes de protecció, com ara mascaretes, guants o gels desinfectants, més cars ara que abans del coronavirus. És una realitat amb la qual vol acabar l’Agència Catalana del Consum. La seva directora, Beth Abad, admet a Ràdio Olot que han detectat que algunes empreses han aprofitat el desconcert d’aquests dies per apujar preus. Lamenta que actualment no puguin fer inspeccions presencials i, per això, demana l’ajuda dels consumidors.

 

El govern espanyol també va reconèixer que aquestes males praxis existeixen i va anunciar que actuaria per frenar-les. A Catalunya, l’Agència Catalana del Consum ja es va aliar amb el Col•legi de Farmacèutics al principi de l’estat d’alarma per evitar que algunes farmàcies encarissin els materials de protecció. El problema són la resta d’establiments que també venen aquests productes.

 

La directora de l’Agència Catalana del Consum també explica que han augmentat les estafes online. S’han trobat amb pàgines falses que fan veure que venen segons quins productes i acaben enganyant el consumidor. Per això, remarca la importància que tothom que detecti un cas així ho faci saber a Consum.

Respon