C’s denuncia l’Ajuntament d’Olot per la pancarta de “llibertat presos polítics”

El partit també ha presentat recurs a la Junta Electoral per 22 consistoris més de la demarcació, entre ells Girona, Figueres, Bescanó o Amer. Segons Ciutadans les pancartes “no mantenen la neutralitat dels espais públics en període electoral”.

La pancarta que hi ha penjada al balcó de l’ajuntament d’Olot (Pau Masó)


El recurs presentat demana que es “retirin totes les pancartes i símbols partidistes”. El diputat autonòmic de la formació taronja a comarques gironines, Héctor Amelló, ha destacat que aquests símbols “contravenen la resolució” de la JEC en què “es confirma l’obligació de mantenir la neutralitat dels espais públics en període electoral”.

L’abril d’aquest mateix any, amb motiu de les eleccions generals, la Junta Electoral ja va obligar a l’Ajuntament d’Olot a retirar la pancarta després de rebre una denúncia demanant-ho. El consistori va col·locar la pancarta a un edifici del costat de l’ajuntament. De moment, no es coneix quina decisió prendrà respecte a la denúncia de Ciutadans.

Imatge de l’abril passat amb la pancarta situada al costat del consistori (@jmcorominas)


De tota manera, Amelló ha avisat que el nombre de recursos presentats a les diferents Juntes Electorals de Zona anirà en augment els propers dies. El diputat ha afirmat que presentaran denunciaran tots els ajuntaments “que facin falta per assegurar la neutralitat institucional”.

Héctor Amelló també ha lamentat que les pancartes i símbols vagin més enllà dels edificis consistorials i hagin vist “propaganda separatista fins i tot en guarderies municipals”.

A banda del recurs presentat contra l’Ajuntament d’Olot, de moment també s’ha denunciat els ajuntaments de Girona, Figueres, Amer, Bescanó, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Anglès, Blanes, La Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Torroella de Montgrí, Olot, Castelló d’Empúries, Santa Cristina d’Aro, Salt, Palamós, el Centre Cívic La Cooperativa de Sarrià de Ter, la guarderia municipal de Sarrià de Ter, el pavelló municipal de Sarrià de Ter i la Biblioteca de Riudarenes.

Respon