La CUP denuncia privilegis a les escoles concertades d’Olot en detriment de les públiques

Diuen que hi ha dos centres concertats a la ciutat que mantenen dues línies de P3 sense haver arribat a la ràtio necessària. I en canvi, l’Ajuntament ha permès el tancament d’una aula al centre públic del Malagrida. També reclamen revisar la zonificació de la ciutat. 

Compareixença de les resgidores de la CUP (Pau Masó)


A mig període de preinscripció escolar, els cuparies han alçat la veu per qüestionar la gestió de l’oferta educativa a la ciutat d’Olot. Focalitzen la principal problemàtica en l’eliminació línies de P3 a la ciutat. Per al curs vinent, la Generalitat ha anunciat que l’escola Malagrida perdrà una aula en el primer curs d’escolarització. Els cupaires asseguren que l’Ajuntament i la Generalitat no han actuat correctament, ja que a la ciutat hi ha dues escoles concertades que en el curs actual no han arribat a la ràtio que es demana per mantenir una línia d’aquest tipus. D’aquesta manera, la formació no entén com és que es retalla als centres públics i als concertats no. Una de les regidores de la CUP a l’Ajuntament d’Olot, Anna Descals denuncia una situació d’impunitat als centres concertats.

Davant d’aquests fets, la CUP ha demanat que tant l’Ajuntament d’Olot com el Departament d’Ensenyament de la Generalitat donin explicacions. Segons les ràtios, una escola pública necessita 25 alumnes per tenir una aula en funcionament, en canvi, en una escola concertada el barem baixa a 20. Segons Descals, l’única manera perquè una escola concertada pugui mantenir una línia sense complir la ràtio és que es financi amb diners privats.

La zonificació, una altra problemàtica

Segons la CUP, la situació també s’agreuja quan es mira la zonificació escolar de la ciutat. La normativa diu que cada zona hauria de tenir dues escoles públiques i només una concertada. Però a Olot passa tot el contrari, a la zona de l’escola Malagrida, per exemple, hi ha fins a tres escoles concertades i només una de pública.

Davant d’aquesta situació la CUP demana una reunió amb els inspectors d’Ensenyament. Els cupaires també han reclamat al Departament i l’Ajuntament d’Olot que donin explicacions per el cas de les escoles concertades.

3 Responses to “La CUP denuncia privilegis a les escoles concertades d’Olot en detriment de les públiques”

 1. Joan Batlle

  Si la denúncia es fa al Síndic de Greuges enlloc del Departament d’Ensenyament serà més efectiva. La connivència entre el Departament i la concertada és alta.

  Respon
 2. Joan

  El que ha fet la CUP OLOT és molt irresponsable: assenyalar tracte de favor a una Escola (només una en concret!) quan TOTHOM SAP QUE HI HA UNS BAREMS, INSPECCIONS I CONTROLS DE PRESINSCRIPCIONS RIGOROSOS per part del Departament d’Educació de la Generalitat i de l’IME.

  Respon
 3. Garrotxa

  Ho poso en castellà perquè el món sàpiga.
  Estas dos personajas conocidas por muchos, se han dedicado a ganarse la vida a minar de inmigración la ciudad de Olot (la Tresserras y la Descals), antes de entrar “en política”. Mucho viaje a paises “tercermundistas”, que si Esplais que si tonterias. Un chiringuito bien montado con el beneplácito de los Ayuntamientos, Consell, etc: “todo por la República catalana?”.
  La Mireia Tresserras, esa revolucionaria de basura, flaco favor hace a su hermano R. quien trabaja desde hace 20 años en una escuela, ahora concertada, y que siempre fue privada… y que alguna vez contrató por un tiempo a otra hermana que tiene que es o era profesora de música.
  Com comencem a dinamitar la veritat de tots els personatges….

  Respon

Respon