La CUP no vol que els garrotxins hagin d’anar a Salt a fer-se un TAC, podent-lo fer a Olot

Això és el que demana la CUP, ja que l’Hospital d’Olot i Comarca té aquest servei però no accepta els pacients dels centres de primària que depenen de l’Institut Català de la Salut. Actualment el servei de TAC de l’hospital olotí només el poden utilitzar pacients del mateix centre i els de les àrees de Sant Joan i Vall d’en Bas, corresponents al CatSalut.

La CUP, en la roda de premsa on presentava la proposta. (David Bosch)

Actualment els pacients dels dos caps d’Olot, del de Besalú i vuit consultoris locals més, no poden utilitzar el servei de TAC de l’Hospital d’Olot. Tots ells són derivats a Salt, on han de fer una cinquantena de quilòmetres per dur a terme una radiografia d’aquest tipus. Això és degut a un xoc entre institucions. El CatSalut és l’òrgan responsable de l’Hospital d’Olot, mentre que l’Institut Català de la Salut se’n cuida dels centres anteriorment esmentats. Des de la CUP d’Olot es presentarà una moció al ple de demà perquè es resolgui aquesta problemàtica.

Des del partit es demana a l’Ajuntament que, tot i no tenir competències, s’intenti dialogar amb les dues institucions i poder arribar a una solució que faciliti el servei als garrotxins.

Actualment, els únics usuaris que poden fer ús del TAC de l’Hospital d’Olot són els propis pacients del centre i les àrees de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, corresponents al Cat Salut.

Respon