Abans d'acabar l'any ha d'estar enllestida la diagnosi sobre l'estat del nucli antic d'Olot

L’Ajuntament d’Olot ha de tenir sobre la taula abans d’acabar aquest any una diagnosi sobre l’estat actual dels edificis del nucli antic de la ciutat. És la resposta que ha donat l’equip de govern a la moció presentada per ERC on demanava la realització d’un estudi exhaustiu dels immobles i comerços del Barri Vell. La proposta s’ha aprovat per unanimitat en el ple d’aquest dijous. Com era d’esperar, l’ensorrament de Can Pollastre ha obligat a debatre de nou què fer amb la delicada situació d’aquesta zona.

L’edifici de Can Pollastre, a la Plaça Campdenmàs d’Olot amb l’interior totalment ensorrat

La moció d’ERC és una còpia literal del text que van presentar fa exactament un any durant l’elaboració del PIAM del Nucli Antic. Llavors, igual que ara, des d’ERC demanaven fer un anàlisi del sòl disponible, realitzar una diagnosi dels edificis per determinar el seu estat i estudiar les possibilitats de rehabilitar-los per poder-los destinar a pisos de lloguer. El document també se centra en el comerç. Per aquest motiu, ERC demanava un anàlisi dels locals comercials de la zona. Segons la portaveu del grup municipal d’ERC, Anna Barnadas, “la diferència d’aquesta moció respecte la de fa un any, és que exigim que els estudis tinguin data d’entrega”.

Sobre dates també n’ha parlat la CUP. Mireia Tresserras ha aprofitat la presentació d’aquesta moció d’ERC per tirar d’hemeroteca. Ha recordat que” els cupaires han estat fent peticions en aquest mateix sentit des de fa dos anys”.

Per la seva banda, el portaveu d’Olot en Comú ha proposat que l’estudi sobre la situació actual dels edificis i comerços del nucli antic d’Olot vagi en paral·lel al Pla Local de l’Habitatge. Garcia ha dit que, “un cop redactats, s’haurien d’estendre a la resta de llocs de la ciutat amb problemàtiques semblants2.

Tant Esquerra com la CUP han respòs a Xavier Garcia que “la prioritat és al nucli antic ara mateix”. Des del PSC, el seu portaveu, Josep Guix ha felicitat a l’alcalde “per l’advertiment que ha llençat aquesta setmana als propietaris d’edificis en mal estat del nucli antic d’Olot2.

Tots els grups de l’Ajuntament han donat suport a la moció d’ERC, inclòs el PDCAT. El regidor d’habitatge, Jordi Alcalde, ha recordat que “està a punt de licitar un estudi sobre l’estat actual dels habitatges del nucli antic”. Ha afegit que “l’estudi ha d’estar enllestit abans d’acabar aquest any”.

ERC ha demanat a l’equip de govern que se’ls deixi participar en l’elaboració d’aquest estudi. L’alcalde ha respòs dient que s’encarregarà i que abans d’aprovar-lo s’informarà dels seus continguts a tots els grups perquè hi diguin la seva. ERC ha insistit en la seva demanda, advertint que si no es tenen en compte les seves peticions, no s’hi sentiran identificats.

D’altra banda, la bona notícia és que des d’ahir van tornant a les seves llars les persones desallotjades de casa seva fa dues setmanes amb l’esfondrament de Can Pollastre. Avui, la totalitat dels veïns afectats recuperaran la normalitat després d’haver passat quinze dies a casa de familiars o en allotjaments a càrrec de l’Ajuntament.

Respon