De Sarrià a Sant Joan

A finals de mes, tots els treballadors que Torraspapel volia recol·locar de Sarrià a Sant Joan les Fonts ja s’hauran incorporat. Ara mateix ja n’hi ha més de la meitat en unes places que fins ara ocupaven persones contractades per ETT. El comitè d’empresa ha arribat a un acord perquè en com a molt un any la majoria puguin tornar a la fàbrica.  

La planta de Sarrià de Ter ja va aturar la cogeneració a principis de mes (ACN) 

JORDI ALTESA | A hores d’ara són 18 els treballadors de l’antiga seu de Sarrià que ja estan treballant a la Torras de Sant Joan i en falten 16 per arribar. Aquestes 34 persones que entre n ho fan perquè unes altres 34 han estat acomiadades per a fer-los lloc. Ara, el comitè d’empresa de Sant Joan vol arrancar el compromís per escrit de la direcció que les places que s’hagin de cobrir a partir d’ara siguin ocupades per aquestes persones que ara s’han quedat sense feina. Des d’UGT, el seu delegat sindical, Xevi Ribas, ha explicat que han arribat a un acord per a poder-ne rescatar a la majoria d’aquí a uns mesos

Per a fer-ho, proposen fer prejubilacions de les persones majors de 61 anys que hi ha a Sant Joan. D’aquesta manera quedarien lliure 21 places. Tot això, l’empresa no ho veu malament però volen que ho firmin. De moment els sindicats dubten que la planta creï nous llocs de treball més enllà de les substitucions.

A hores d’ara d’aquests 34 llocs de treball que ocuparan els extreballadors de Sarrià de Ter, 10 encara els ocupen persones que perdran la feina. En general són persones amb contractes temporals i que venien per ETT. Una situació que Ribas qualifica de “feixuga” per a ells.

De les 91 recol·locacions que va oferir Torraspapel als treballadors que tenia a Sarrià, més d’un terç eren a Sant Joan les Fonts, la planta més pròxima. La resta s’han repartit majoritàriament entre la planta de Saragossa i la de Sòria.

Respon