Denuncien la falta d'un pla director per a l'ús de la bicicleta a Olot

És la reivindicació d’una nova plataforma ciutadana formada per entitats del sector a la Garrotxa. Diuen que molts dels plans de mobilitat per a bicicletes que s’han proposat han acabat aparcats i reclamen unitat entre partits per solucionar les mancances en aquest àmbit. Els seus integrants també es queixen que el nou Firal no té aparcaments per aquest mitjà de transport. 


La plataforma ciutadana es va crear fa poques setmanes després d’una trobada entre entitats amb un objectiu comú: fomentar i millorar l’ús de la bicicleta a Olot. Entre les associacions hi ha “Mou-te en Bici”, l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa, Massa Crítica i Olot Bike. Després d’una trobada entre tots ells, s’han posat d’acord per fer front comú i per aconseguir que Olot tingui més facilitats que mancances en aquest mitjà de transport. El principal acord en què van arribar totes les entitats és demanar a tots els partits de l’Ajuntament que impulsin un pla director que fixi els criteris i el futur de l’ús de la bicicleta a la capital de la Garrotxa. Ho explica el portaveu de la plataforma, Albert Bramon.

 

Des de la plataforma ciutadana també demanen poder seguir el procés de redacció d’aquest pla. I denuncien la falta de coherència entre les accions que s’han portat a terme fins ara a la ciutat.

Un Firal nou sense aparcaments per a bicicletes

Per altra banda, Bramon també explica que els integrants d’aquesta nova plataforma també van coincidir en la falta d’aparcaments per a bicicletes al nou Firal. Per això, iniciaran una campanya a les xarxes socials per denunciar aquesta situació.

 

Segons les últimes dades públiques del pla de mobilitat d’Olot, a la ciutat s’hi produeixen cada dia 2.000 desplaçaments amb bicicleta. La capital de la Garrotxa té al voltant de 10 quilòmetres de carrils bici i 72 aparcaments per aquest mitjà de transport.

 

Respon