Detectat el primer cas de coronavirus a un centre educatiu de la Garrotxa

Es tracta de l’Escola d’Art d’Olot. Salut ha confinat el grup de 12 alumnes que convivien amb el positiu i una professora. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, l’alumne es va fer una prova PCR a l’empresa on treballa just després d’anar a classe i va donar positiu l’endemà. S’han fet proves a tots els contactes i, de moment, no ha sortit cap més positiu.

Imatge d’arxiu de l’Escola d’Art d’Olot (Ràdio Olot)


L’alumne contagiat seria asimptomàtic, ja que dilluns va assistir a classe sense cap mena de símptoma. El mateix dia a la tarda, a l’empresa on treballa, es van fer proves PCR. Dimarts al matí l’empresa va comunicar a l’alumne que havia donat positiu i això va activar tot el protocol a l’Escola d’Art. El jove es va quedar a casa, ja no va anar a classe, i es va aïllar el grup de 12 alumnes que havien estat en contacte amb el positiu, a més d’una professora. Es tracta d’un grup d’alumnes d’un curs d’estudis superiors de disseny.

Posteriorment, el centre es va posar en contacte amb el CAP i es van fer proves PCR a tots els contactes. De moment, cap company de l’alumne contagiat ha donat positiu. Tampoc la professora.

Seguint el protocol marcat, l’Escola d’Art ja ha habilitat totes les eines perquè els alumnes i la professora puguin seguir la docència des de casa. Tot i això, no s’ha aturat l’activitat lectiva i les classes segueixen amb normalitat per als 400 alumnes que té l’Escola d’Art d’Olot.

Respon