Detecten adolescents amb símptomes de “dèficit social” després d’un any de pandèmia

Ho constaten des de l’equip pediàtric de l’Hospital d’Olot. El seu director diu a Ràdio Olot que s’han trobat amb casos de joves tristos i poc motivats. En aquestes situacions recomanen que l’entorn tingui comprensió i no culpabilitzi. Des de la pediatria, asseguren que els adolescents han estat el col·lectiu que pitjor ho ha passat. 

Tristesa o falta de motivació són els símptomes que deixa la pandèmia entre els joves (aulamagna.com)


Segons el director de l’equip pediàtric de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Anton Foguet, els infants de 3 a 10 anys han estat els que més bé han reaccionat a l’any de pandèmia. Per contra, però, hi ha els adolescents que, pel seu caràcter social, han estat els més perjudicats. Foguet explica al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot que s’ha trobat amb joves amb una síndrome de “dèficit social”.

Com actuar?

El pediatre garrotxí diu que l’aspecte social és fonamental per als joves i que la família i l’entorn ha d’evitar culpabilitzar i, sobretot, comprendre la situació.

 

Des de fa pocs dies, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Hospital d’Olot han engegat una consulta per a adolescents anomenada Emotiespa per tal de tractar l’estat d’ànim dels joves. El doctor Foguet explica que si es detecta un canvi de conducta important en els estudis o el caràcter que tenien els nostres fills abans de la pandèmia, llavors, potser és moment de demanar ajuda.

 

Pel que fa al costat positiu, Foguet assegura que, després d’un any, la pandèmia ha demostrat que les tecnologies no poden substituir les trobades. A més, el pediatre de l’Hospital d’Olot també remarca que els joves han redescobert la família, ja que ha estat, pràcticament, l’únic contacte social que han pogut tenir.

Respon