Detecten un augment del consum de cànnabis i cocaïna a les últimes edicions de les Festes del Tura d’Olot

Segons han explicat Mossos i Policia Local a Ràdio Olot, ha crescut la presència d’aquestes drogues i per això es preveuen controls preventius a partir de divendres. S’instal·laran patrulles als accessos de la ciutat i es controlarà el centre. En total hi haurà una vuitantena d’agents per garantir un dispositiu de seguretat que blindarà el Nucli Antic.

Els Mossos faran controls als accessos de la ciutat a partir de divendres (Pau Masó)


L’alerta antiterrorista marca un any més la planificació dels cossos de seguretat durant les Festes del Tura. Des del 2017, els atemptats de Barcelona i Cambrils han establert uns criteris generals per donar cobertura als actes massificats. Blindar el centre de la ciutat d’Olot és la primera mesura que s’adoptarà. Ho explica el cap de la Policia Local, Ignasi López.

Blai Ortiz, cap dels Mossos a la Garrotxa (esquerre), i Ignasi López, cap de la Policia Local (a la dreta) a Ràdio Olot (Pau Masó)


El dispositiu de seguretat de les Festes del Tura 2019 comptarà amb una vuitantena d’agents entre Mossos i Policia Municipal. Es comptarà també amb dues furgonetes antiavalots i policies de paisà. El cap dels Mossos a la Garrotxa, Blai Ortiz, explica que els últims anys ha crescut el consum de drogues com el cànnabis o la cocaïna a tot Catalunya, i a les Festes del Tura no han estat menys.

 

Durant aquestes Festes també es revisaran motxilles, sobretot per controlar el consum d’alcohol entre els més joves. Els cossos de seguretat asseguren que les Festes en si no són conflictives. Expliquen que des de l’any passat la seguretat en alguns concerts ha millorat gràcies al nou espai del Firal, més gran i amb més vies d’evacuació que la plaça Major.

One Response to “Detecten un augment del consum de cànnabis i cocaïna a les últimes edicions de les Festes del Tura d’Olot”

  1. anonim

    els policies no poden revisar les bosses aixi perque si

    Respon

Respon