Detencions de dos presumptes jihadistes a Manlleu i Figueres

La policia espanyola ha detingut sis persones a Catalunya en l’operació contra el terrorisme jihadista iniciada aquesta matinada a Piera, Figueres, Malgrat de Mar, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Manlleu. En el cas de Figueres i Malgrat de Mar, els arrestats són dues dones.

jihadista

L’operació, dirigida per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i pel titular del jutjat central d’Instrucció número 3, Javier Gómez Bermúdez, també s’ha dut a terme a Cebreros i Fuente del Fresno, a les províncies d’Àvila i Ciudad Real, respectivament. Segons el Ministeri de l’Interior, els arrestats incitaven altres persones a cometre accions terroristes a l’Estat i seleccionaven candidats per combatre a l’Irak i a Síria.A banda de les detencions, els agents també han fet diversos registres domiciliaris. Els sis detinguts seran traslladats a la comissaria de la Verneda de Barcelona, on posteriorment seran posats a disposició de l’Audiència Nacional, a Madrid. Els vuit detinguts en l’operació contra el terrorisme jihadista difonien propaganda de l’Estat Islàmic i estava tutelada des de Síria i Iraq per un dels membres de l’organització terrorista. Els objectius de la cèl·lula també eren la radicalització dels seguidors, captar nous adeptes i seleccionar i enviar combatents a Síria a l’Iraq, a més d’incitar a dur a terme accions terroristes a l’Estat. Segons el Ministeri de l’Interior, el grup suposava una “greu, concreta i continuada” amenaça.

Crida a la calma a Figueres

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha confirmat que la persona detinguda a la ciutat en el marc de l’operatiu policial contra el jihadisme és una jove de 18 anys acusada de fer propaganda a les xarxes socials a favor de la jihad. Malgrat que ha afirmat que “no es pot mirar cap a un altre costat” davant l’existència de “focus jihadistes a la ciutat”, Felip ha demanat “calma” a la comunitat islàmica de la ciutat i a la resta de figuerencs davant “un fet puntual” que no ha de malmetre la convivència en un municipi on hi conviuen 89 nacionalitats en “total harmonia”. Per últim, Felip ha demanat que no es creï “alarmisme” sobre uns fets dels que el consistori encara no en té tots els detalls.

Respon