Detenen tres integrants d'un grup criminal per assaltar diversos comerços de la Garrotxa

També haurien actuat en altres comarques gironines. Els Mossos d’Esquadra han descobert que els lladres utilitzaven menors per fer vigilància. També haurien actuat a punts del Pla de l’Estany, el Gironès i l’Alt Empordà.


Cop policial a un grup criminal dedicat a assaltar comerços de les comarques gironines. Els Mossos d’Esquadra han detingut tres suposats integrants de la banda a la qual atribueixen fins a disset robatoris, onze d’ells en grau de temptativa, a restaurants, bars, estancs i botigues. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra han descobert que el grup estava perfectament organitzats i cadascun dels seus integrants tenia un rol assignat. A més, el líder de la xarxa havia arribat a captar menors d’edat per fer feines de vigilància.

A la Garrotxa, els lladres haurien actuat a diversos comerços de Besalú entre el 21 de març i el 6 d’abril. Durant les mateixes dates també haurien actuat a L’Escala, Fontcoberta, Girona i Celrà. L’objectiu dels lladres eren restaurants, bars, estancs i botigues.

Abans de cometre el robatori, seleccionaven l’objectiu i sempre utilitzaven el mateix ‘modus operandi’: mentre un d’ells esbotzava la porta del local, un altre hi entrava per saquejar-lo ràpidament. També hi havia un membre que feia les tasques de vigilància mentre esperava pels voltants amb el vehicle a punt per fugir. Acostumaven a sostreure la caixa enregistradora i la carregaven al cotxe per obrir-la més tard.

Quan van detenir els tres sospitosos, els hi van comissar diverses eines amb les quals, presumptament, perpetraven els robatoris. Els sospitosos són tres homes, d’entre 18 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veïns del Pla de l’Estany i Girona. Els hi atribueixen disset robatoris amb força, onze en grau de temptativa. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Respon