Diagnòstic per St. Miquel

La falta d’inversió durant anys als espais urbans és una de les causes de la situació actual del barri de Sant Miquel d’Olot. Aquesta és una de les conclusions del diagnòstic que s’ha fet i que considera prioritari rentar la cara a l’espai públic. Trobar una utilitat a equipaments educatius tancats i a naus industrials abandonades és una altra de les propostes.

El despatx d’arquitectes que ha fet l’estudi ja té conclusions (santmiquelmesb.cat)

JORDI ALTESA | El despatx d’arquitectes que s’ha encarregat, juntament amb tots els veïns, de fer un diagnòstic de la situació de Sant Miquel ja ha presentat les seves conclusions. Després de recollir i creuar dades, un dels potencials de Sant Miquel és el caràcter propi que té el barri, la proximitat amb el centre i un entorn natural privilegiat. En canvi, en les debilitats destaca que els espais públics de relació s’han anat desgastant i degradant. Un dels socis de Paisaje Transversal, Guillermo Acero, ho ha exemplificat amb la Plaça de Sant Miquel.

A banda dels espais públics, altres llocs on cal actuar són en les diferents naus industrials que han quedat buides al barri després de que o bé tanquessin o bé es traslladessin als polígons. Per això, consideren que cal posar-hi activitat buscant solucions imaginatives.

El problema del barri no és amb la seva autoestima sinó amb l’estigma que es pot haver generat des de fora. De fet, les dades demostren que, tot i la varietat de classes, condicions i orígens, hi ha orgull de barri entre els seus habitants. I és que, segons considera Acero, el barri té potencial desaprofitat.

El procés que s’ha fet a Sant Miquel arribarà al seu punt i final a mitjans del mes que ve. De mentre, i amb el suport de l’Escola d’Art d’Olot, es volen fer actuacions d’embelliment de l’avinguda de Girona i de la plaça de Sant Miquel. Precisament, el diagnòstic coincideix amb l’oportunitat que representa aquesta escola per aquest barri i plantegen que hi hagi pisos de lloguer assequible per a estudiants.

Respon