Dipsalut engega un servei de suport psicològic pels municipis

Està destinat a sanitaris, treballadors de l’àmbit social, de serveis d’emergències o veïns que puguin necessitar-ho. Els psicòlegs prendran mesures per evitar el contagi del coronavirus. També faran recomanacions per millorar el benestar durant el confinament.


L’equip de psicòlegs del Servei d’Emergències Psicològiques, que des del 2009 dona assistència psicològica d’urgència a persones afectades per situacions traumàtiques, serà qui assumirà les intervencions. Segons detalla el coordinador del servei, Jordi Frau, l’atenció serà telefònica, a través d’un número d’ús restringit que facilitaran a les administracions de la demarcació. Frau subratlla que caldrà parar especial atenció als professionals que estan a primera línia, com ara els sanitaris, els treballadors de serveis socials, policies, protecció civil o els de serveis essencials.

 

Una atenció psicològica que també suposarà un desafiament per als psicòlegs.

 

El Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut també ha editat un seguit de pautes i recomanacions per al conjunt de la població durant l’emergència sanitària. D’entrada, analitzen els sentiments que pot generar la situació, com ara por, ansietat, impotència o vulnerabilitat i fan recomanacions per millorar el benestar. Per exemple, limitar la informació, destinar part del temps a desenvolupar activitats agradables respectant el confinament o compartir els sentiments.

Respon