Discordances sobre com reobrir el centre cívic d'RCR entre els dos candidats de Riudaura

El futur del centre cívic torna a centrar el debat electoral de Riudaura. Els dos partits que es presenten el 26 de maig estan d’acord que li han de donar un ús, però no comparteixen la idea de com fer-ho. Miquel Puig, de Junts per Catalunya, creu que el finançament no és excusa i que les obres són urgents, i Agustí Llop, de Riudaura Plural, aposta per fer-les per fases. 

Miquel Puig, a l’esquerre, i Agustí Llop, a la dreta (Pau Masó)


El mes de març passat, Riudaura va votar a favor de reformar el centre cívic d’RCR Arquitectes. La consulta popular organitzada per l’equip de govern liderat per David Jané no era vinculant i la decisió final acabarà a les mans dels dos candidats que ara es presenten per rellevar l’actual alcalde. Tant Agustí Llop, de Riudaura Plural – Acord Municipal, com Miquel Puig, de Junts per Catalunya, estan d’acord que la reforma s’ha de tirar endavant. Creuen que s’ha de definir bé el projecte que hi ha sobre la taula i donar uns usos al centre cívic. Les discrepàncies arriben quan parlen de com fer-ho: Llop ho faria per fases, i Puig, el més ràpidament possible. Són declaracions al debat de Ràdio Olot.

 

El projecte de reforma del centre cívic de Riudaura està valorat en 600.000 euros. Miquel Puig voldria tenir-ho acabat d’aquí a dos anys i que l’espai es convertís en un punt de trobada per a la gent gran i els joves del poble. En aquest sentit, el candidat de Junts per Catalunya creu que s’han de destinar més recursos a fer polítiques per a les persones. Agustí Llop, per la seva banda, proposa ampliar les zones d’esbarjo de l’escola i habilitar la part de sobre el dispensari nou. Creu que s’hi podrien fer habitatges socials o pisos tutelats. D’altra banda, tots dos candidats estan d’acord que el nou equip de govern haurà de parlar amb l’ACA per agilitzar les obres de construcció de la depuradora. Estarien disposats a oferir una porció del pressupost municipal per fer realitat el projecte, el més important després del centre cívic.

 

Poble a poble: Riudaura

Respon