Disminueix la caça de senglar a la Garrotxa

Des del sector de la caça assenyalen que la població d’aquest animal s’ha reduït. L’associació de caçadors de Santa Pau calcula que enguany capturaran la meitat de senglars que fa tres anys. Diuen que la davallada es deu a l’augment de les batudes pels problemes que causen els senglars en els conreus. 

La davallada de la població de senglar es deu a l’augment de les batudes


A la Garrotxa, concretament, a Santa Pau, calculen que del miler de senglars que van caçar els últims anys, aquesta temporada baixarà a la meitat. La federació de caça de la localitat calcula que amb prou feines s’arribarà als 500. Des del sector assenyalen que la davallada es deu sobretot a la caiguda de la població d’aquests animals, arran de l’increment del nombre de batudes, pels problemes que causen els senglars als conreus. El president de la Federació de Caça de Girona, Josep Blanquerna, recomana als pagesos posar tanques electrificades.

 

Al final d’aquesta temporada es calcula que, a la demarcació, es caçaran un 30% menys de senglars que altres anys. Per altra banda, Blanquerna recorda que cada vegada hi ha menys caçadors per la falta de seguiment entre els joves. Un aspecte que “preocupa” els responsables de la Federació, ja que la mitjana d’edat és d’entre 55 i 65 anys.

 

Josep Blanquerna també ha alertat del creixent nombre de cabirols que hi ha a les comarques gironines i que suposa també un problema per als conreus en algunes demarcacions. Malgrat que aquests animals no són tan abundants com els senglars, els caçadors asseguren que fan un mal igual o més gran que el que puguin fer els porcs.

Respon