En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Disset municipis de la Garrotxa escullen els contenidors tancats com a nou model de residus per al 2020

De moment, però, Santa Pau i Argelaguer inicien aquest 2019 una prova pilot
| 6 de juny de 2019
Disset municipis de la Garrotxa escullen els contenidors tancats com a nou model de residus per al 2020

De moment, però, Santa Pau i Argelaguer inicien aquest 2019 una prova pilot d’aquest sistema que detectarà qui recicla bé i qui ho fa malament. 

Imatge del lector de targetes que s'ha incorporat als nous contenidors (Pau Masó)


La manera de llançar les escombraries comença a canviar a la Garrotxa. Aviat serà habitual veure contenidors tancats que s’obren amb targetes personalitzades. De fet això ja es una realitat a Santa Pau i Argelaguer. És el nou model de gestió de residus que comença a implementar-se a la comarca. Aquestes dues poblacions han estat escollides per fer una prova pilot que durarà sis mesos. El nou sistema detectarà qui recicla bé i qui ho fa malament a través de targetes personalitzades i codis QR que cadascú haurà d’enganxar a la seva bossa d’escombraries. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, explica l’objectiu d’aquesta mesura.

 

De moment, les targetes i els codis QR només es repartiran als veïns de Ca la Guapa de Santa Pau i als d’Argelaguer. Són unes 700 targetes i una quarantena de contenidors amb un sistema informàtic incorporat. Els alcaldes de les dues poblacions són Pep Companys i Artur Ginesta.

Les targetes i els codis QR que es repartiran (Pau Masó)


Pròxim pas: el pagament per generació 

Fins a finals d’aquest any, Santa Pau i Argelaguer posaran en pràctica el nou sistema. No serà fins al 2020 quan la resta de municipis de la comarca se sumaran al canvi. De moment, Olot es manté a l’espera per veure com gestiona aquest repte. El director del SIGMA explica que un cop el model ja estigui del tot comprovat, caldrà entrar al cobrament per generació, és a dir: que pagui més qui menys recicli.

 

Es calcula que el pagament per generació es podrà posar en marxa cap al 2022. D’aquesta manera el sobrecost que suposa no reciclar bé el pagaran aquells ciutadans que no seleccionin correctament els seus residus.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum