D'Olot a Lledoners a peu en suport als presos polítics

Una caminada de vuit etapes d’Olot fins a Lledoners per donar suport als presos polítics. És el que ha organitzat l’associació Bianya Sobiranista per a la setmana del 13 al 20 de gener. Els seus impulsors diuen que no es podien quedar de braços plegats davant la vaga de fam de quatre presos i el judici que està a punt de començar.

Pla general de la presó de Lledoners (ACN)


El començament del judici està previst per a la tercera o quarta setmana de gener i, just abans, del 13 al 20, l’associació Bianya Sobiranista vol donar l’últim alè als presos polítics. Ha organitzat una caminada de suport que arrencarà a Olot i acabarà davant del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). La marxa durarà una setmana i es farà en vuit etapes. Xavier Toldrà n’és un dels impulsors.

 

La idea és anar a dormir cada dia a casa i tornar l’endemà, en cotxes particulars, al final de l’etapa anterior per començar la caminada següent. Els trams seran d’uns vint quilòmetres, amb l’excepció del primer i l’últim, que seran més curts perquè es faran diumenge i hi ha la intenció que siguin més multitudinaris. Sobretot el del dia 20, que serà quan es culminarà la marxa a Lledoners. Jaume Toldrà diu que intentaran coordinar-se amb…

 

Els germans Toldrà, de Bianya Sobiranista, són uns dels impulsors de la marxa solidària amb els presos polítics que s’ha organitzat amb la col·laboració d’Òmnium Garrotxa, l’entitat que s’encarrega de gestionar les inscripcions. Tenen un cost de 5 euros, que és el que val l’autocar que tornarà els participants al punt de partida després de cada etapa. Els organitzadors animen tothom a participar-hi.

 

La caminada de suport als presos polítics, d’Olot fins a Lledoners, es farà la setmana del 13 al 20 de gener.

Respon