Donar a llum enmig del coronavirus: “Darrere la mascareta, hi ha un somriure”

L’Hospital d’Olot ha assistit una vintena de parts durant la crisi del coronavirus. Aquests dies el procediment a l’hora de donar llum es fa com és habitual, però els professionals admeten que el fet d’anar vestits amb els equips de protecció pot provocar angoixa a la mare. Asseguren que les embarassades no tenen més risc de contagi i, fins i tot, recomanen alletar el nadó. 

El coronavirus també ha fet adaptar els parts a la situació actual

 

És la Sandra Tudela, cap del servei de Ginecologia i obstetrícia de l’Hospital d’Olot, explicant la principal diferència que es trobaran aquests dies les mares que donin a llum al centre garrotxí. L’equip de ginecologia ha adaptat alguns protocols a la situació, per exemple fer un triatge previ i habilitar un box a Urgències.

Quines mesures cal que segueixin les embarassades?

La setmana passada es va conèixer el primer cas a la Garrotxa d’una mare amb coronavirus que va donar a llum. Segons Tudela, el part va anar bé i la mare i el nadó ja són a casa. La cap de l’àrea de ginecologia explica a Ràdio Olot que no s’ha donat cap cas de contagi vertical entre mare i fill, i dona algunes recomanacions per a les embarassades.

 

Pel que fa al contagi per coronavirus, des de l’àrea de ginecologia d’Olot també afirmen que les embarassades no són col·lectius de risc, tot i que sí que recomanen prendre mesures per evitar traspassar la covid-19 al nadó un cop ha nascut. Aposten fermament per donar el pit.

 

Durant aquests dies, l’Hospital d’Olot ha reduït al màxim totes les visites de dones embarassades al centre. S’ha posat un telèfon (667 05 20 59) a disposició per resoldre qualsevol dubte i fer seguiments.

Respon