Dos llibres garrotxins, en el TOP5 de vendes d'aquest Sant Jordi a Olot

‘Plagues i volcans’ de l’olotí Miquel Casas ha destacat en la diada de Sant Jordi d’Olot, juntament amb ‘La Garrotxa: 825 quilòmetres en BTT’ de Joan Bassols i Pere Masó. Han estat el quart i el cinquè llibres més venuts, només per darrere de les propostes de Xavier Bosch, Sílvia Soler i Albert Espinosa, les grans triomfadores a tot Catalunya. En la diada d’aquest any, s’han venut més roses.

Sant Jordi 15_ (9)

Ràdio Olot ha fet una programació especial de Sant Jordi des de la Plaça Rector Ferrer

Fa tres anys, Miquel Casas va arribar a situar el seu ‘Secret sota greda’ en el primer lloc del rànquing olotí de llibres més venuts, fins i tot per davant de ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol. Aquest any, presentava ‘Plagues i volcans’ i no s’ha enfilat al primer lloc, però sí que ha aconseguit una meritòria quarta posició i ha tret el cap entre el noms dels escriptors més coneguts del país: Xavier Bosch, que ha estat primer amb ‘Algú com tu’; Sílvia Soler, segona amb ‘Un any i mig’, i Albert Espinosa, amb ‘El món blau’.

L’encarregada de la llibreria Drac d’Olot, Irene Bonet, destaca a Ràdio Olot l’èxit de vendes de ‘Plagues i volcans’ i també apunta la cinquena posició de ‘La Garrotxa: 825 quilòmetres en BTT’ de Joan Bassols i Pere Masó.

Els llibres més venuts de no ficció en català han estat ‘L’hora dels adéus’, de Xavier Sala i Martín; ‘Ole tu!!’, de Lluís Jutglar Calvés’, i ‘Córrer per pensar i sentir’, de Francesc Torralba. En castellà, han destacat ‘Destino, la Templanza’, de María Dueñas, en la categoria de ficció, i ‘Masterchef, Grandes platos para todos los días’, de Jordi Cruz, en la categoria de no ficció. Tots han triomfat a Catalunya i també a Olot, on s’han pogut comprar al Firal. Entre entitats, associacions i partits, hi ha hagut 72 parades.

Més roses

Els llibres han estat protagonistes, i també les roses. El Gremi de Floristes de Catalunya assegura que se n’han venut un 7% més que l’any passat, de manera que s’han superat les previsions, que apuntaven a comercialitzar uns sis milions de roses a tot el país. El president del gremi, Lluís Vilagran, explica que la rosa més venuda ha estat, evidentment, la vermella, però que també hi ha hagut alguna novetat.

Per als floristes, l’única nota negativa de la diada de Sant Jordi ha estat l’excés de llicències que s’han donat a floristes no professionals. Segons ells, això perjudica al sector i permet que es comercialitzi un producte de baixa qualitat i maltractat, que, en molts casos, ha estat al sol i sense aigua.

Respon